Toplumsal bir fayda sağladığına inandığımız sosyal sorumluluk projelerine destek olmak Banvit kültürünün bir parçasıdır.
2001 – 2020 yılları arasında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından sürdürülen “Ateş Böceği Gezici Eğitim Birimleri” projesine, Banvit olarak biz de destek verdik.
Bu destek kapsamında faaliyetlerini sürdüren Banvit Ateş Böceği Gezici Eğitim Birimi; İstanbul, Eskişehir, Muğla, Kayseri, Isparta, Burdur, Van, Kahramanmaraş, Malatya, Bitlis ve son olarak Tekirdağ ilimizdeki çeşitli ilköğretim okullarındaki çocuklara hizmet verdi. Ateş Böceğimiz, 19 yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucunda yaklaşık 55 bin ilköğretim öğrencisine ulaştı.
Gezici eğitim birimlerinde, öğrencilere TEGV’e bağlı uzman bir eğitmen tarafından her bir çocuk için 12 saatlik bir eğitim desteği sağlanmasına yönelik olarak çalışıldı.
Bu 12 saatin yarısı “Bilgi Benim İşim” adlı bilgisayar eğitimi, kalan 6 saati ise çevre, trafik, sağlık vb. gibi farklı programlardan oluşuyordu.
Bu proje ve eğitim programlarıyla hedeflenen ise, ilköğretim ilk kademe öğrencilerine okul dışında farklı bir ortamda,
yeni eğitim teknolojileri ile çağın gereklerine uygun eğitim - öğretim olanaklarını sunabilmekti.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın (TSÇV) 2016 yılında gerçekleştirdiği Steptember isimli proje kapsamında en çok bağış toplayan şirket Banvit oldu.
Cerebral Palsy’li çocuklar yararına, TSÇV tarafından ülkemizde 3. kez düzenlenen Steptember projesi projeye katılan şirketler ve gönüllü çalışanlarının
katılımıyla oluşan 628 takım, 2.069 gönüllü günde 10.000 adım attı ve Cerebral Palsy’li çocuklara umut olmak için bağış topladı.
Banvit, bu iyilik yarışına katılan tüm şirketler arasından, en çok bağış toplayan 1. şirket olarak ipi göğüsledi. Tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştirilen projeye, Banvit’in farklı birimlerinden katılan 62 çalışanımız, oluşturdukları 16 takımla bu yardım seferberliğine destek verdi.
Banvit, toplanan toplam takım bağışlarında 2016 yılı 1.’si oldu. Şirket takımlarından Nice Step ise yarışa katılan 628 takım içerisinde en çok bağış toplayan 2. takım oldu.
2008 – 2016 yılları arasında uyguladığımız Akıllı Çocuk Sofrası isimli sosyal sorumluluk projesiyle, ilköğretim kademesindeki çocuklara sağlıklı olabilmenin yollarını aktardı.
Proje kapsamında 1 milyonun üzerindeki öğrenciye, yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel hareketin önemini aşıladık.
Projemiz 2011 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden “Sağlık Bilinçlendirme Uygulaması 1.’lik Ödülü”ne lâyık görüldü.
Akıllı Çocuk Sofrası projesi kapsamında 2013 yılında Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Türkiye resmi ortakları arasında yer aldık.
NBA işbirliği ile Banvit, 2008 yılında başlayan Akıllı Çocuk Sofrası projesindeki “fiziksel hareketin önemi” vurgusunu, basketbol ile güçlendirildi.
Okullar arası basketbol turnuvaları dışında proje içeriğinde yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ile çocuk tiyatrosuna da yer verildi.
İstanbul, İzmir ve Ankara’da ilköğretim öğrencileri ile buluşan proje, bu kez Banvit Jr. NBA Cup isimi ile düzenlenen turnuvalarla 195 okulda,
1.500 kadar genç basketbolcuya ulaştı, bu kapsamda 41 binden fazla öğrenciye de yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel hareketin önemini aktarıldı.
Eğitim çalışmaları, proje bütününde bir ilk olarak anaokullarında da gerçekleştirildi. Yine İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunan 200 anaokulunda,
5 yaş grubundaki 12 bin kadar çocuğa da eğitimlerin temel mesajları oyun yöntemiyle aktarıldı.
En iyiler Londra’ya...
2016 yılında proje kapsamında Banvit Jr. NBA Ligi ile İstanbul genelinde 30 okulda turnuvalar gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen playoff maçlarının ardından 1. olan takım, NBA Global Games Londra 2016 ya katıldılar ve unutamayacakları bir NBA deneyimi yaşadılar.
Kuş gribi ile mücadele etmenin en etkili yollarından biri entegre üreticilerin kendilerine en yakın birimlerdeki köy ve yerleşimleri bilinçlendirmeleri.
Bu düşünceden yola çıkılarak 2006 yılında Banvit tarafından uygulanan, kanatlı sektöründe kuş gribiyle mücadele konusunda uygulanmış
ilk ve en büyük sosyal sorumluluk projesi “İyiliğiniz için, sağlığınız için” kapsamında 74.550 kişiye birebir ulaşılarak eğitimler verildi.
Kentsel ve kırsal alanlarda kadın, çocuk ve köylüleri kuş gribi, gıda güvenliği ve temel hijyen uygulamaları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan
proje yoğun olarak yılın ikinci yarısından sonra yürütüldü.
Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve İzmir’de toplam 68 ilçe ve 88 köyü kapsayan kuş gribi eğitim çalışmaları profesyonel eğitmen ve veterinerlerden oluşan 27 kişilik Banvit ekibi tarafından gerçekleştirildi.
Yapılan bu eğitim çalışmaları, ilköğretim okulları, Sağlık Meslek Liseleri, Halk Eğitim Merkezleri ve köy kahvelerinde gerçekleştirildi. Eğitimin ardından bilgileri hatırlatıcı broşürler dağıtıldı.
En çok risk altındaki köyler öncelikli olarak tespit edilerek düzenlenen toplantılar ile bu köylerdeki toplam 3.800 haneye birebir ulaşılarak eğitim verildi.