Banvit, annelerin yanında!   Tarih 9/15/2012
Türkiye ve bölge ülkelerini ortak bilişim paydasında buluşturan ve 11 - 13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Bilişim Zirvesi’nin bu yıl ki konularından
biri de ‘Z Kuşağı’ anneleriydi… 12 Eylül’de gerçekleştirilen ‘Banvit Mom - Z’ konferansında, modern çağın getirdiklerine ve teknolojisine çocuklarıyla birlikte ayak uyduran yeni kuşak annelerinin ihtiyaçları ve beklentileri tartışıldı.

Banvit A.Ş. Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener konferansta yaptığı konuşmada, 2001 yılından sonra hızla gelişen teknolojinin annelerin de alışkanlıklarını değiştirmeye başladığını belirtti. Görener; Z kuşağı diye adlandırılan yeni dönem çocuklarının annelerinin, iş yaşamında
aktif rol almalarıyla birlikte mutfağa ayrılan zamanın zorunlu olarak azaldığını ama aynı zamanda çocuklarının sağlıklı beslenebilmesi için gıda tercihinde annelerin daha seçici olmaya başladıklarının altını çizdi.

İlgi Görener; “Banvit olarak 1984 yılında Türkiye’de ilk kez taze pilici temizleyip, ambalaja koyarak tüketicilerimize sunduğumuzda bu uygulamamız sektörde de bir devrimin başlangıcı olmuştu.
O zamanlar tüketicilerin, özellikle de annelerin yaşamını kolaylaştıracak bu adımı bugün de katkısız ürünler üreterek devam ettiriyoruz. Katkısız ürünler üretimimize öncelikle çocukların çok severek tükettiği köfte ve kaplamalı ürünlerden başladık, böylece annelerin çocuklarına bu ürünleri gönül rahatlığıyla yedirebilmelerine olanak sağlamış olduk. Diğer yandan büyük kentlerde yaşayan annelerin alışveriş tercihleri de yavaş yavaş online dünyaya doğru yönelmeye başladı. Biz bu eğilimin de farkında olarak şu an İstanbul’da hayata geçirdiğimiz banvitburada.com adlı
e-satış sitemizle annelerin ürünlerimizi internetten sipariş edebilecekleri, istedikleri saatte, soğuk zincir bozulmadan kapılarına kadar teslim edebildiğimiz bir sistem kurduk. Yakında İzmir ve diğer illerimizde de bu sistemi yaygınlaştıracağız. Önümüzdeki günlerde katkısız ürün çeşitlerimize de yenilerini ekleyerek annelere, çocuklarının sağlıklı beslenmesinde yardımcı olacak lezzet alternatifleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.